Privátenergia Kft.

Napkollektor, Napelem, Infrapanel, Fűtéstechnika, Energetikai korszerűsítés, Energiatanácsadás



Bemutatkozás:

Napjainkban egyre nagyobb probléma világunkban az energia. Vállalkozásunk ebben tud segíteni, hogy ne kelljen egy családnak, vállalkozásnak, közületnek a megszerzett jövedelmének jelentős részét fűtés-, hűtés-, melegvíz -és villanyszámlára elköltenie. Ez ma már nem csak a passzívházakkal, gyárilag nullenergiájú házakkal valósítható meg, hanem szinte bármelyik lakó- vagy ipari épület esetén megoldható az igen alacsony energiaköltség! Persze a beruházásnak rentábilisnak kell lennie , vannak ésszerű határok, amit célszerű betartani. Vállalkozásunk célja mindig megkeresni az optimumot a vásárló anyagi lehetőségei és az elérhető megtakarítás között.

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK
A napkollektor a Nap ergiáját hőenergiává átalakító berendezés, amit általában víz melegítésére használnak. A felmelegített vizet fürdésre, fűtésrásegítésre, vagy medencefűtésre használhatjuk. Nagyon sok forgalmazó kínálja a termékeit, amelyek között igen nehéz laikusként kiválasztani a gyenge minőségű és a megbízható termékeket. Mindebben kívánunk érdeklődőinknek segíteni.

NAPELEMES ÁRAMTERMELÉS
Napelemnek nevezzük azokat a berendezéseket, amelyek a napfény hatására közvetlenül elektromos áramot állítanak elő. A gyakorlatban két féle rendszer terjedt el, a hálózatra visszatápláló rendszer és a sziget üzemű. Lehet a kettőt kombinálni úgy , hogy a hálózatra visszatáplál és áramszünet esetén akkumulátorokról pótolja a hiányzó energiát. Ezt a megoldást nevezik hibrid rendszernek. Magas bekerülései költségei miatt ezt a rendszert ritkán alkalmazzuk.
A hálózatra visszatápláló rendszer a leghatékonyabb és költségtakarékosabb megoldás ott, ahol van vezetékes áramellátás.

INFRAPANELES FŰTÉS
Az infrapanel egy tábla (panel) alakú fűtőtest, amelynek felületén lévő kerámia szemcsék 7-10 mikrométer hullámhosszúságu sugárzással maximalizálják a hőleadást a teljes fűtő felületen. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a Nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban magába szívja. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de érzékelhető, az emberi szervezet melegként érzékeli. Az infrapanelből kiáramló infravörös sugarak és a falakról, bútorokról stb. visszaverődött sugarak kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 C°-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben. A vakolat felmelegszik és hőfüggöny alakul ki. Az infrapanel által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon, arról visszaverődik, így további megtakarítás keletkezik.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

6500 Baja, Hattyú u. 2.   térkép>

Telefonszám:

06-30/4566-460

Fax szám:

E-mail cím:

info@privatenergia.hu

Weboldal(ak):

Telephelyek, üzletek:

Székhely:
6347 Érsekcsanád, Petőfi S. u. 1/A.
Telephely:
6500 Baja, Hattyú u. 2.